Skapanar hátíðin 2023

4.09. 2023 | Tíðindi, Tiltøk

 

“Nei, nú skapi Eg nýtt, longu nú vísir tað seg – síggja tit tað ikki? Eg skal gera veg í oyðimørkini, áir í landinum, sum oyðið var.” (Esaias 43: 19)

 

Skapanar hátíðin er ein Kristin bønar høgtíð har vit savnast um grát skapanarverksins: Alheims kirkjan savnast fyri at lurta og røkta okkara felags heim.

Skapanar hátíðin byrjar 1 septembur, sum er bønardagur fyri skapanarverkinum, og endar 4 Oktobur, sum er føstan hjá Frans úr Assisi, sum er vistfrøðishalgimenni og fagnaður av nógvum kristnum trúðarrætningum.

Í ár savnast kristin um heiti ”Latið rættin streyma fram sum vatn” sum myndamál av streymandi ánni (Ámos 5:24).

Seinastu árini hava vit  hildið hesa hátíð í Mariukirkjuni og í okkara trúðarfelagskapi.

 

 

Tú kanst vitja almennu heimasíðuna her: https://seasonofcreation.org/ .

Og lesa: Pavens budskab til Verdensbededagen for Skaberværket (á donskum)

 

Bøn for skabelsens årstid 2023

Skaber af alt, fra dit kærlighedsfællesskab udsprang livet som en mægtig flod, og hele kosmos blev til.

På denne jord af overstrømmende kærlighed blev Ordet kød og gik ud med det livgivende vand og proklamerede fred og retfærdighed for hele skabelsen.

Du kaldte mennesker til at dyrke og holde din have. Du satte os i et ret forhold til hver skabning, men vi lyttede ikke til jordens skrig og de mest sårbares skrig. Vi brød med kærlighedens flydende fællesskab og syndede mod dig ved ikke at sikre betingelserne for liv.

Vi beklager tabet af vores artsfæller og deres levesteder, vi sørger over tabet af menneskelige kulturer sammen med de liv og levebrød, der er blevet fordrevet eller er gået til grunde, og vi smerter ved synet af en økonomi af død, krig og vold, som vi har påført os selv og jorden.

Åbn vores ører for dit skabende, forsonende og opretholdende Ord, som kalder på os gennem Skriftens bog og skabelsens bog. Velsign os igen med dit livgivende vand, så Skaberånden kan lade retfærdighed og fred strømme i vores hjerter og flyde over i hele skaberværket.

Åbn vores hjerter for at modtage det levende vand fra Guds retfærdighed og fred og for at dele det med vores lidende brødre og søstre, alle skabninger omkring os og hele skaberværket.

Velsign os til at gå sammen med alle mennesker af god vilje, så de mange strømme af levende vand fra Guds retfærdighed og fred kan blive til en mægtig flod over hele jorden.

I navnet på ham, der kom for at forkynde gode nyheder til hele skabelsen, Jesus Kristus. Amen.

 

 

 

 

 

 

Share This