Pavens fastebudskab 2023

18.02. 2023 | Tíðindi

 

Evangeliet om forklarelsen på bjerget bliver hvert år oplæst på 2. søndag i fasten. I denne liturgiske tid tager Herren jo os med sig og fører os afsides. Selv om vi på grund af vore daglige gøremål må forblive på vores vanlige plads, måske i et lidt varieret og til tider kedelig hverdag, er vi i fastetiden indbudt til at ”gå op på et højt bjerg” sammen med Jesus, for sammen med Guds hellige folk at gøre os en særlig erfaring med askese.

Fastetidens askese er en bestræbelse, understøttet af Guds nåde, for at overvinde vores mangel på tro og vores modstand mod at følge Jesus på korsets vej. Akkurat det som Peter og de andre disciple trængte til. For at fordybe vores kendskab til Mesteren, for at lodde dybden i og tage imod den guddommelige frelses mysterium – fuldbyrdet i den totale selvhengivelse af kærlighed – må vi også lade os føre afsides og højt op og løsrive os fra middelmådighed og forfængelighed. Vi må begive os ud på en vandring; en vandring opad, som kræver anstrengelse, opofrelse og koncentration, ligesom en vandretur på fjeldet. Det samme er påkrævet under den synodale vandring, som vi, som Kirke, har påtaget os at tage. Det vil gøre os godt at tænke over den forbindelse som findes mellem fastetidens askese og synodal erfaring…”

 

Læs hele fastelavnsbudskabet her på dansk: Pavens fastebudskab 2023: Fastetidens askese, synodal vandring

Den fulde tekst af fastelavnsbudskabet er tilgængelig HER på 8 sprog.

 

 

 

Share This