Søndagsprædiken: Advent III

12.12. 2022 | Prædika

 

Folk, der vil være glade, bør ikke læse aviser, se nyheder i fjernsynet eller lytte til dem i radioen. Der er så mange dårlige nyheder overalt, om krig eller om omkostningerne ved at opvarme vores huse eller købe mad. Mange menneskers liv bliver sværere for hver dag. Nogle har fortalt mig, at de ikke ser nyhederne mere, fordi de synes, det er så deprimerende. Selvom vi undgår aviser og nyhedsprogrammer, taler mange af de mennesker, vi møder, om problemer i deres familier, enten vanskeligheder mellem ægtemænd og koner eller alvorlig sygdom. Det er forbløffende, at så mange mennesker beder os om at bede for dem eller for deres familier. Vi gør det selvfølgelig med glæde, og det viser, at de virkelig stoler på Gud og på bønnens kraft. Men, hvis vi ser os omkring, er vi omgivet af svære situationer og virkelig udfordrende problemer.

De læsninger, vi har hørt under denne messe, er, hvad vi har brug for at høre. Dagens læsninger opmuntrer os til at have tro på Gud, ikke til at opgive håbet. Første læsning er en smukke vision fra profeten Esajas, som fortæller os, hvad der vil ske, når Messias kommer – når Jesus kommer tilbage. Det er meget vigtigt at se, at Esajas ikke siger noget her om at dømme dig eller mig. Han taler om ufrugtbar jord, der blomstrer og frembringer blomster. Han fortæller os, at blinde vil se, døve vil høre, den halte vil ikke kun gå, men springe “som hjorten”, og de stumme vil ikke bare kunne tale, men deres tunge vil “bryde ud i jubel”. Med andre ord, hvad Esajas tror er, når Messias kommer, vil han rette op på alt, der ikke er rigtigt i verden. Derfor siger han: “Styrk de synkende hænder, gør de kraftesløse knæ stærke, sig til de urolige hjerter: Vær stærke, frygt ikke!”.

Jesus siger noget lignende, når han fortæller Johannes Døberens disciple, hvad de skal sige, når de går tilbage og fortæller ham, hvad de har set. Dybest set er løftet i Esajas’ vision, at når Gud tager over, vil han ordne, hvad der er galt i vores verden, alle de dårlige nyheder. I evangeliet sker det allerede. I Jesus, Messias, kan du se Gud arbejde blandt sit udvalgte folk. Udfordringen for os er at opdage, hvad Gud ønsker, at vi skal gøre for hans folk nu, før Messias vender tilbage. Det er på tide, at vi finder ud af, hvordan vi passer ind i det, Jesus gør for at ændre landskabet.

Fr. Peter Fleetwood

 

Les restina av hugleiðingunum hjá Fr. Peter (á enskum): HERE

 

Klik på linket for at downloade:  Advent 22 readings (English; Faroese; Danish)

Lesa Sinnopskornið: Advent 2022 (á enskum)

 

 

 

 

 

Share This