Søndagsprædiken: Advent II

5.12. 2022 | Prædika

 

For et par dage siden skulle jeg rejse til Suðuroy. Pastor Hanus Pál Jógvansson ringede til mig i november for at bede mig komme og at velsigne de mænd, der arbejder på den nye tunnel, som vil forbinde Óravík og Fámjin; de ville også have mig til at gå med dem til tunnelens portal for at placere en statue af den hellige Barbara der. Så jeg velsignede mændene, deres maskineri, det arbejde, de udfører, og statuen; så gik vi alle i styrtregn op ad en meget mudret vej til tunnelen. Jeg tror, jeg den dag var vådere, end jeg nogensinde havde været før. Men jeg var meget glad for at være der. Mændene var fra Slovakiet, et overvejende katolsk land; de lignede ikke folk, der går i kirke hver søndag, men de virkede bestemt meget glade for at have beskyttelsen af skytshelgen for folk, der arbejder under jorden, og folk, der arbejder med sprængstoffer. Jeg kom dagen før ceremonien, så jeg var i stand til at fejre messe i Hvalba med en lille gruppe katolikker fra Indonesien, Filippinerne og Polen, samt nogle lutherske kristne, som aldrig tidligere havde deltaget i en katolsk messe.

At bygge tunneller er hårdt fysisk arbejde, og på Færøerne kræver det kloge ingeniører og er meget dyrt. Vejene, broerne og tunnelerne her er imponerende, og de har virkelig ændret folks liv ved at give dem mulighed for at rejse meget lettere gennem et udfordrende landskab. Nogle gange er det ikke let at forstå skrifterne, men folk, der bor her, burde finde det let at forstå, hvad dagens evangelium siger om Johannes Døberen. Han prædikede i Judæas ørken, og det var ham Esajas talte om, da han havde sagt: “Der er en der råber i ørkenen: Ban Herrens vej, gør hans stier jævne.” Den første læsning ved messen næste tirsdag er det fulde citat fra Esajas, som I sikkert genkender, hvor profeten beder Jerusalems befolkning om at lave en lige højvej tværs gennem ørkenen, for at fylde dalene ud og sænke hvert bjerg og hver bakke. Esajas bad dem om at ændre landskabet, og det er, hvad Johannes Døberen gør i dagens evangelium. Men Johannes taler om landskabet inde i os. Han fortæller os, at der skal ske en vigtig ændring, i den måde, vi lever vores liv på. Vi skal ændre os, og vi skal nok ændre meget.

Fr. Peter Fleetwood

 

Les restina av hugleiðingunum hjá Fr. Peter (á enskum): HERE

 

Klik på linket for at downloade:  Advent 22 readings (English; Faroese; Danish)

Lesa Sinnopskornið: Advent 2022 (á enskum)

 

 

 

Share This