KATÓLSKA KIRKJAN, Tórshavn, Føroyar  (Faroe Islands)

FØROYSKT · ENGLISH
Vitja kirkjuna  · Tiltøk  · Tíðindi  · Ljósmyndir  · 75 ár í Føroyum  · Franciskanasystrar  · Trúgv  · Bøn

Tíðindi

30 ára hátíðarhald
Pinse 2017
Påske 2017
Barmhjertighed...
Fastetid 2017
Prædiken, julenat
Advent 2016
Kunning um føstu
Prestar 2017
Guds husholdere
Beredskab...

 

 

ADVENT 2015

 

 

Adventus Domini. “Herrens komme” er meningen med de fire uger før Jesu Kristi fødselsfest. Ligesom, når en højstående person har melddelt sin plan om et besøg, forbereder man sig for at tage imod personen med den ære og respekt, der tilkommer personen, som f.eks. da paven kom til Danmark i 1989. Advent er ikke så meget en forberedelse til Jesu første komme. Dette skete for mere end 2000 år siden. Advent drejer sig i virkeligheden om en forberedelse til Hans andet komme i herlighed og vælde ved tidens ende. Denne forberedelse indebærer, mens man venter, en stræben efter en dybere bevidsthed om den absolute behov for frelse, og en dyb længsel efter Gud.


Midt i denne forberedelsestid skænker Gud os gennem Kirken en meget stor og højtidelig Maria fest, nemlig, hendes uplettede undfangelse. Festen har i sig selv ikke en umiddelbar relevans til Advent. At den faldt på den 8.december skyldes, at datoen var 9 måneder før Marias fødselsfest den 8.september. Alligevel har festen relevans til Advent. I Mary ser vi det fuldkomne forløste menneske, fuldendelsen af Jesu Kristi frelse, som begyndte her på jorden ved hans liv korsfæstelse og opstandelse. Vi spejler os selv i hende. Håbet om at den længsel efter befrielse for alt det onde og dens konsekvenser, længslen efter at være fuldkommen fyldt med Guds kærlighed er gået i opfyldelse i Maria. Hendes uplettede undfangelsesfest er som den gyldne daggry lige før Kristi fødselsfests opgående sol. Guds vilje med os er at forvandle os fra det menneskelige til det guddommelige. Vi skal være som Maria, fuldstændigt uden synd og fuld af nåde. Ellers kan vi ikke se Gud, som Gud ser sig selv.


Forberedelsen til Kristi genkomst består i, at vi hver eneste dag med hele vort hjerte sige: “lad det ske mig efter dit ord.”


Adventus Domini. Jeg ønsker alle en velsignet advent.


 

Paul Marx, omi

sognepræst

 

 

 

 

GUDSTÆNASTUR Á JÓLUM