KATÓLSKA KIRKJAN, Tórshavn, Føroyar  (Faroe Islands)

FØROYSKT · ENGLISH
Vitja kirkjuna  · Tiltøk  · Tíðindi  · Ljósmyndir  · 75 ár í Føroyum  · Franciskanasystrar  · Trúgv  · Bøn

Tíðindi

Julenat 2017
Advent 2017
30 ára hátíðarhald
Pinse 2017
Påske 2017
Barmhjertighed...
Fastetid 2017
Kunning um føstu
Prestar 2018
Guds husholdere
Beredskab...

SINNOPSKORNIÐ

 

Påske 2017

 

 

Selv om Den stille Uge og Påskesøndagen er blevet fejret, er vi stadig i påsketiden, de 50 dage mellem Påskesøndag og Pinsesøndag. Det, vi har fejret og faktisk fejrer hver eneste søndag, er den mest betydningsfulde begivenhed nogensinde i menneskehedens historie, nemlig Jesus af Nazarets rettergang dødsdom korsfæstelse død begravelse og opstandelse fra de døde. Det, der gør denne begivenhed så anderledes fra alle andre historiske begivenheder, er, at Jesus af Nazaret, i virkeligheden er selveste Gud, og derved har befriet menneskeheden for syndens og dødens og helvedes totale undertrykkelse og givet alle mennesker en fremtid og et nyt håb. Synd, den mest forfærdelige og brutale virkelighed, der findes i ethvert menneske hjerte, årsagen til al ondskab, og hvis frugt er døden, ikke blot kroppens men især sjælens og åndens død, er tilgivet og tilintetgjort, og døren til Guds inderste liv er åbnet. Dette er, hvad kristne/vi fejrer, ikke blot som en mindefest, men som en begivenhed, der lige nu finder sted. De liturgiske ceremonier og ritualer, der omgiver Jesu korsfæstelse og død og opstandelse, gør denne begivenhed nærværende. Vi er delagtiggjorte i begivenheden, en delagtiggørelse, som er alt afgørende for vort livs indhold og mening. Deltagelsen og indleven i Kirkens liturgier har den største betydning for vort personlige udvikling som ægte mennesker.


Lad os gøre os selv mere bevidste om den kendsgerning, at enhver, der tror på Jesus Kristus som den korsfæstede og opstandne Herre, er Helligåndens tempel, og sammen udgør vi Kristi levende legeme, Guds hellige elskede og udvalgte folk i verden. Ingen af os kan være denne virkelighed overhørig og mener, at den ingen betydning har for livet. Når vi samles omkring Herrens ord og Herrens bord ved fejringen af den hellige eukaristi, bringer vi den rigtige tilbedelse og lovprisning til Gud Fader. Vi er Jesu Kristi søskende. At se hinanden og at tilbede Gud sammen bringer os en glæde og en indre styrke, som vi allesammen har et stort behov for.


Jeg ønsker alle og enhver en fortsat glædesfyldt velsignet og hellig påsketid.

 


Paul Marx,omi

sognepræst


 

 


En glædelig begivenhed

Påskesøndag under den hellige messe havde vi i Mariukirkjan den store glæde at optaget Janus Dam Guttesen i Den katolske Kirkes fulde fællesskab. Efter at have bekendt den katolske tro modtog Janus firmelsessakramente, som fuldendte dåben. Optagelsen blev fuldendt med, at Janus modtog enhedens sakramente, Jesu Kristi legeme og blod i den hellige kommunion. Vi byder hjerteligt og varmt Janus velkommen til det fulde katolske fællesskab.