KATÓLSKA KIRKJAN, Tórshavn, Føroyar  (Faroe Islands)

FØROYSKT · ENGLISH
Vitja kirkjuna  · Tiltøk  · Tíðindi  · Ljósmyndir  · 75 ár í Føroyum  · Franciskanasystrar  · Trúgv  · Bøn

Tíðindi

Pinse 2019
Påske 2019
Fastetid 2019
Julenat 2018
Advent 2018
Kirkjuráð
Kirkjuskattur
Kunning um føstu
Prestar 2019
Bereskab

 

 

SINNOPSKORNIÐ

 

Advent 2018

 

 

Adventstid med dens fire uger før jul er igen kommet. Den er en forberedelsestid sigtet på at tage imod Kristus, den inkarnerede Gud, ved Hans første komme, som fandt sted i Betlehem i Palestine for mere end 2000 år siden, og Hans andet komme ved tidernes ende, som vi venter med stor forventning. Men advent er også en forberedelse til Kristi komme mellem disse to komme dvs. Hans komme lige nu i sakramenterne især i den hellige messe.


Enhver forberedelse til modtagelsen af Kristus omfatter altid en grundlæggende omvendelse af hjertet gennem bodshandlinger sammen med at besidde et levende håb. Bod og håb kendetegner advent. Advent er en bodstid i kirkeåret, men den er ikke så intens somfastetiden. Fr.Lawrence Smith, sognepræst ved Skt.Rafaels kapel i Silver Cliff i Wisconsen i USA, udpeger forskellene mellem disse to bodstider. Han skriver: “Advent er en tid, der baner vejen for Kristus at bo iblandt os. Fastetid er en tid, der gør os parate til at dø med Kristus. Advent gør fastetid mulig. Fastetid gør frelse mulig. Advent er en tid, hvor evighed rører ved jorden. Fastetid er en tid, hvor tiden rører ved fuldendelse (af vor frelse) i Kristi evige offer til Faderen. Advent fører til Kristi timelige liv på jorden. Fastetid fører til Kristi evige liv i himlen. Korset - gennem den hellige messe, bod og afkald - er broen, der forbinder advent og fastetid, Kristus og Hans Kirke, menneske og Gud.


Kirkens bodstider er et nej til verden for at opnå det nye liv i Kristus.”


Den katolske apologist, Jacob Michael, skriver:”...det, som kristne gør (eller bør gøre!) i adventstid somforberedelse til jul, er et tegn på det, de vil gøre i de sidste dage i deres liv, som fører op til Kristi andet komme. Det, som ikke-kristne nægter at gøre i adventstid og udskyder indtil efter jul, er netop et tegn på det, de vil opleve ved Kristi andet komme.


Vi kristne skal forberede os på Kristi andet komme, før Han i virkelighed kommer - og dette komme symboliseres og genkaldes ved jul. Ikke-kristne ignorerer denne (advent) forberedelsestid for bagefter at skynde sig i løbet af seks dage efter den 25.dec. med at lave deres forsætter. Men så er det for sent. Jul er kommet og er forbi. Vor Herre er allerede kommet på jorden, og Han har fundet dem uforberedt. Dette er netop det, der vil ske ved Kristi andet komme, når de, der har udskydt de nødvendige forberedelser hele livet igennem, pludselig skal skynde sig med at bringe deres liv i orden. Desværre vil det på det tidspunkt være for sent, og der ville ikke være tid til anger og omvendelse. Kristi andet komme vil være mindre tilgivende end Hans menneskevordelse (første komme). Der vil ikke være en fire ugers advarselstid før det andet komme, som vi får givet i advent. Der vil ikke være en seks dages nådenstid efter det andet komme til forsætter og selvransagelse, som den sækulære verden gør fra den 26.December indtil den 1.januar.


Ja, det er helt sikkert, at Jesus kommer igen med magt og herlighed for at dømme enhver efter sin gerning (Matt.16,27). Denne kendsgerning er mere sikker end den kendsgerning, at enhver skal dø. Derfor er det yderst magtpåliggende, at vi er meget opmærksomme på Kristi befaling og adlyder den: “I skal være rede, for Menneskesønnen kommer i den time, I ikke venter det” (Luk.12,40).


Med disse indsigter og opfordring ønsker jeg alle I

sognet en frugtbar og glædesfyldt advent.

 

 


Paul Marx,omi

sognepræst

 

 

 

Skriftemål. Adventstid er en særlig lejlighed til at bekende sine synder i bodens sakramente og således med et rent hjerte åbne sig for Guds kærlighed. Benyt lejligheden til at fejre sakramentet enten før hver søndagsmesse eller efter aftale med mig eller på følgende tidspunkter i kirken:


Hver søndag 09,45 - 10,45

1.juledag      09,45 - 10,45

Nytårsdag     09,45 – 10,45

 

 

 

Særlige kollekter i 2018

1.1.18 Dansk Bibelselskab 1.350kr.

30.3. Det Hellig Land 1.910kr.-

22.4. Bispedømmets teologistuderende 2.900kr.

20.5 Føroyska Bíblíufelagid 2.810kr.-

17.6. Bonifatiusverk 2.311kr.

26.8. Caritas 5.606kr.

23.9 Katolsk Menighedspleje 1.660kr.

28.10 Verdensmissionen 5.900kr.-

11.11 Peterspenge 5.000kr.-

18.11 Caritas Ukraine 4.300kr.-

 

 

 

GUDSTÆNASTUR Á JÓLUM